Mersu' pe jos face piciorul frumos !

28.01.2014 18:41

Baia Mare – Baita – Ulmoasa

29 noiembrie 2013

    Iau 3 straturi de haine pe mine, ciorapi de lână si bocanci. Pornesc spre o experiența noua, care nu ma așteptăm sa fie așa. Fug sa îmi iau bilete si ajung la un moment dat lângă colegii mei. Urcam in autobuz, mergem, mergem. Colegul din Baita ne spune sa coboram, se pare ca la stația gresita. Mergem printre versanti impaduriti, care marginesc valea Baitei si apoi pe cea a Ulmoasei, peisajul fiind unul magnific , si mergem prin noroi si zăpada. La un moment dat ne dezmeticim după vreo ora de mers si urcat pe mici dealuri si ajungem in  Ulmoasa. Trecând prin sat ajungem undeva si ne dam seama ca suntem pierduți, am intrat vreo 10 minute in pădure. Mergem înapoi , la un moment dat a trebuit sa excaladam un mic deal care ne ducea la locul stabilit.

Valea Ulmoasa

 

                                                 

    Ajunsi la locul unde era casa (La „Baza Ulmu”) luam o necesară pauza. Vad o bucătărie de vara, o șură cu grajd si privința făcută din pământ, pietre si lemn si inevitabil casa ecologică făcută din saci cu pământ si lemne. Înăuntru casei pământul era tosanit bine, au folosit o tehnica geniala, pe un deal de pământ au turnat apa in mijloc si s-a format un cerc perfect drept pe care e casa acum.

 

Eco- domul de la „Baza  Ulmu”

           

 

    Făcută pentru a trai acolo, fără nevoia de a te mai deplasa sau strica bani in alta parte este un loc atât de liniștit. Casa cu trei incaperi si o baie mi se pare atât de comoda pentru locuit. Am mai facut niste poze, am coborat de acolo prostindu-ne prin zapada:)). Drumul spre autobuz ne-a distrus mental si psihic... Zăpada plăcută s-a transformat doar in mocirla.... Dar a fost plăcut, ceva ce as mai face încă odată, chiar dacă a fost obositor. In vara când e gata casa astept sa ma duc acolo sa vad cum e, dacă iarna a fost așa plăcut cred ca vara e divin.

Beciul de la „Baza  Ulmu”

 

 

 

 

Ghişa  Adrian- clasa XII B

Colegiul  Tehnic  „Anghel  Saligny” Baia Mare

Contact

Revista Cognitio cercul.cognitio@gmail.com